Strong As Life | Niclas kommer springa 257 km i Saharas öken – för SAL barnen i Indien
Vårt levnadsmotto är att allt du ger i livet får du tillbaka, med små medel kan du göra stor skillnad. Vår vision är att bidra till en starkare, snällare och rättvisare värld. Inget jag, inget du, inget vi, inget dem. Oss!
Strong As Life
36927
post-template-default,single,single-post,postid-36927,single-format-standard,theme-strongaslife10,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,pihl-title-hidden,columns-4,pihl-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Niclas kommer springa 257 km i Saharas öken – för SAL barnen i Indien

Sormlands ultra marathon 50km 2013

Om exakt 8 dagar och 6 timmar kommer vår löpar-konung och gemensamma vän Niclas Bergqvist, trogen Strong As Life:are, bege sig ut på sitt största äventyr hittills då han kommer ta sig an det lopp som kallas ”The Toughest Footrace on Earth” – Marathon Des Sables i Saharas öken. Ett lopp på 257 km, under 7 dagar, uppdelat i 6 ännu hemliga etapper med dagar färglagda av 50-gradig värme och nätter med skönt svalkande 7-10. Där kommer han med en Sverige flagga, med eventuellt ditt namn skrivet på, samt med en SAL logga tryckt på tröjan att anta en utmaning som verkligen representerar vårt gemensamma motto ”att vara stark som livet”.

En Strong As Life utmaning
Det är med stor tacksamhet och glädje vi får dela denna nyheten om att Niclas, utöver sin personliga utmaning, samtidigt dedicerar denna prestation för våra vänner i New Delhi, Indien. Han har startat en insamling för att ge detta lopp det där större syftet och jag slår nu passionerat på vår djungeltrumma och anropar er alla och erbjuder möjligheten att kunna bidra genom att anta din egna utmaning i denna.

Hur du kan vara med och bidra
Jag kommer personligen följa med på Niclas äventyr och donera 257 kronor,  1kr/km. Det representerar ungefär ett kvartals skolgång för våra vänner i Indien. Jag kommer även finnas med i Niclas tankar och skicka energi genom att själv löpa varje dag under dessa 7 dagar. 257/7 blir avrundat 40km per dag så en rimlig siffra vore därför att springa 4km/dag.. Jag har planerna om att öka 1km/dag förutsatt att allt känns bra, det skulle innebära att jag är uppe på 10 km under min sista dag och det skulle även kunna representera Niclas längsta sträcka som tros vara på hela 90-95km. Självklart uppmanar jag dig som är villig att anta utmaningen att modifiera efter din erfarenhet med löpning och behov.

20160330_223139
Du som bidrar kommer inte bara tackas i alla våra sociala medier, du kommer även få följa med på hela äventyret genom att få ditt namn skrivet på Niclas svenska flagga som han planerar att ta hela vägen till mållinjen. Detta tillsammans med en donation samt att vi ”på hemmaplan” dagligen skickar tankar och energi genom att springa/promenera våra km kommer vi tillsammans slå ett slag för en starkare, mer sammankopplad värld.

Du donerar enkelt genom att swischa vårt företagskonto och vi garanterar dig att varje krona oavkortat kommer gå till projektet och barnen i New Delhis slum och vårt skolprojekt Asha (Hopp) startat med Läkarmissionen.

Swischa ditt bidrag till:
072-5600171

VAR TYDLIG MED ATT SKRIVA NAMN  OCH MAIL-ADRESS I KOMMENTARSFÄLTET

Jag bad Niclas om en kommentar om varför?
– Jag har haft det här loppet som en fix ide sedan jag tröttnade på att vara på gränsen till tresiffrig på vågen. Mitt första mål var att göra en svensk klassiker, sen blev det att göra mitt första Fjäll Marathon innan jag till slut tog tjuren vid hornen och anmälde mig till MdS. Jag vill göra det mest för mig själv men också för att visa att det går att gå från noll till något sånt här på 4 år bara man ger sig själv en riktigt chans och vågar satsa!

Som barn väljer man inte var man föds och jag tycker det är trist att barn inte kan få vara barn bara för att dom föds på ”fel plats”. Jag har alltid känt mig som en del utav SAL och jag gillar er personliga inställning till er välgörenhet då ni själva åker ner och ser till så att pengarna används till det ni sagt till skillnad från stora välgörenhetsorganisationer där det känns som att pengarna bara försvinner på vägen”

Strong As Life Asha Children

Från botten av mitt hjärta, stort tack Niclas! Detta är inte bara djupt rörande och inspirerande utan också ren glädje då detta är en bekräftelse om att vi uppnått en del av vår vision där SAL fungerar som en plattform för alla att skapa sitt egna projekt och sträcka ut sin hjälpande ifrån.

Hjälp gärna med att dela detta, tillsammans kan vi skapa möjligheten för att fler utsatta barn har tillgång till skola och utbildning och ge dom ett alternativ istället för den farliga gatan och på så sätt hjälpa dom att andas lite lättare i livet.

Inget jag, inget du, inget vi, inget dem. Oss!

Med kärlek och respekt!
Gustav

 

2 Comments
 • Jan Dittmer
  Posted at 08:20h, 07 april

  Nicklas du får en kram per km av mig.
  Kärlek förståelse och litet hopp.
  Önskar dig

 • Susanne Bergman
  Posted at 19:43h, 09 april

  Lycka till Niclas!